Inbreker

Slaapproblemen bij kinderen hebben veel verschillende oorzaken. Meisje van acht bijvoorbeeld, heeft altijd goed geslapen, tot er op een nacht werd ingebroken terwijl het hele gezin lag te slapen. Dat is nu bijna twee jaar geleden, en ze kan er nog steeds niet van slapen. Ze vertelt dat ze schrikt […] Lees verder »

Bijwerkingen Mexicaanse griep vaccinatie

In 2009 werden alle kinderen tussen 6 maanden en 4 jaar opgeroepen om een mexicaanse griep vaccinatie te halen, met een herhaling na twee weken. Na de televisie optredens van Ab Osterhaus, die een pandemie voorspelde, zat de schrik er goed in. Een virale pandemie is het mooiste dat je […] Lees verder »

Gebroken nachten

Slaapt je kindje slecht, ben je moe van de gebroken nachten? Vraag je je af hoelang je dit nog gaat volhouden? Jordy is een levendige peuter van ruim een jaar oud. Overdag heeft hij nog een slaapje nodig, en dan is er niets aan de hand, hij slaapt heerlijk. ‘s […] Lees verder »

Oxytocine

Vecht je baby tegen de slaap en heb je tijdens de bevalling weeenopwekkers (synthetische oxytocine) toegediend gekregen? Klachten door oxytocine bij de baby: Ernstige slaapproblemen. Vechten tegen de slaap Onrust en angst Overstrekken bij huilbuien Blijven huilen zonder aanwijsbare reden De baby is extreem alert vanaf de geboorte Je hebt het […] Lees verder »

Jaloers op de baby

Soms heb ik een week, dat moeders met hun kids bijna allemaal lijken te komen voor hetzelfde probleem: sinds de geboorte van het broertje/zusje is het niet meer gezellig in huis, het is voor de oudste een (te) grote verandering, en hij/zij lijkt jaloers te zijn. Bij de keuze van […] Lees verder »