Honden zijn net kinderen

dog-612665_1280Vriendin aan de telefoon. “Annemiek, Kees heeft overal jeuk, hij zit de hele dag te krabben. Hij heeft ook jeuk aan zijn ogen, wil jij een homeopathisch middel voor hem uitzoeken? “ Voor de duidelijkheid: Kees is een grote hond, en ik heb niks met honden. Ik ben er zelfs een beetje bang voor.  Ik vraag haar waarom ze de dierhomeopaat niet belt?  Daar was ze al geweest, en Kees heeft nog steeds jeuk.  Ik probeer haar ervan te overtuigen dat ik geen verstand heb van honden. “Geeft niks”, zegt ze, “doe maar gewoon alsof het een kind is”.

Oke, ik stel haar een paar vragen, en ik leg haar uit dat ik kinderen met eczeem vaak probiotica voorschrijf. Een gezonde darmflora is de basis voor een gezonde huid.  “Bestaat dat? Probiotica voor honden?”  Met hulp van Mr. Google is het snel gevonden. Kees krijgt probiotica, met een homeopathisch middel erbij voor zijn ogen.

Als we een paar weken later met een kop thee genieten van de voorjaarszon, zegt ze: “het gaat zo goed met Kees, dat was het beste advies dat ik ooit voor hem gehad heb.”

Ze had gelijk, honden zijn net kinderen.

mannetje-org