Homeopathie voor baby’s en kinderen

Ik kan met homeopathie veel doen voor baby’s en kinderen die ‘niet lekker in hun vel zitten’. Voor sommige kinderen geldt dat letterlijk: ze hebben huidklachten, jouw kind heeft misschien last van “buien”, slaapproblemen, of is steeds ziek.

Ik merk dat veel ouders niet weten dat ook kinderen met emotionele en/of gedrags­problemen, veel baat kunnen hebben bij homeopathische behandeling. Sommige ouders ontdekken het bij toeval. Ze laten bijvoorbeeld de chronische oorontsteking van hun kind homeopathisch behandelen en ze melden later dat hun kind veel meer zelfvertrouwen heeft gekregen. ‘Heeft dat er iets mee te maken?’, vragen ze dan. Dat heeft er inderdaad iets mee te maken. Ik behandel namelijk niet de oorontsteking, maar het kind met oorontsteking. Het hele kind, met al zijn problemen en probleempjes, zowel lichamelijk als emotioneel, dus niet alleen zijn oortjes. Want het doel van homeopathie voor baby’s en kinderen is het herstellen van het natuurlijk evenwicht, zowel lichamelijk als mentaal-emotioneel. Het mooie van homeopathie is dat bij een goedgekozen homeopathisch middel niet alleen de klacht verbetert, maar het kind verandert ook. Het wordt meer zichzelf, vaak rustiger en geconcentreerder, en het wordt daardoor ook gemakkelijker in de omgang. Ik zoek voor ieder kind naar dat ene homeopathische middel dat perfect bij hem of haar past.

Vaak hebben kinderen genoeg aan een paar kleine korreltjes van ‘hun’ homeopathische middel. Dat maakt homeopathie zo kindvriendelijk: geen vervelende onderzoeken, geen vieze pillen of drankjes, alleen een paar kleine korreltjes die een beetje zoet smaken. Het wekt soms verbazing bij de ouders dat een paar kleine korreltjes zoveel kunnen veranderen…

Lees ook over slaapproblemen bij kinderen

mannetje-org