Wat mij beweegt…..

Er komt een vrolijk jongetje van 1,5 jaar met pretlichtjes in zijn ogen mijn praktijk binnen gehuppeld. Zijn moeder vertelt dat het altijd heel goed met hem ging, tot hij een paar maanden geleden geopereerd moest worden. Sinds die operatie is zijn groeicurve afgevlakt en is hij niet meer aangekomen in gewicht. Hij vraagt niet om eten, en hij pakt het ook niet zelf als er iets op tafel staat. De kinderarts wil binnenkort starten met dwang- of sondevoeding, moeder heeft haar twijfels…… Ik kijk na welke homeopathische middelen staan vermeld bij “gevolgen van narcose”, en ik kies Phosphorus. Twee weken later mailt zijn moeder dat hij enorm is gaan eten en ook is aangekomen in gewicht. Wat minister Schippers ook van homeopathie vindt, ik heb het leukste beroep dat er is, en ik voel weer tot in mijn tenen hoe blij ik hiervan word, en waarom ik hier mee door moet gaan.

mannetje-org