Pseudokroep

Pseudokroep is een virus-ontsteking van de bovenste luchtwegen en is meestal onschuldig. Het geeft zwelling van de binnenkant van het strottenhoofd, bij de stembanden. Je kind heeft een zware blafhoest en kan het benauwd hebben. Pseudokroep komt vooral voor bij kinderen van 6 maanden tot vijf jaar.
Als ouders schrik je er van, omdat het klinkt alsof je kindje naar adem hapt. Natuurlijk moet je altijd de huisartsenpost bellen als je je zorgen maakt. Heeft je kindje vaker pseudokroep, en heb je een homeopathische thuisapotheek, dan beschik je over homeopathische middelen die je bij pseudokroep kunt gebruiken. Neem de thuisapotheek mee naar de badkamer, zet de douche aan of de badkraan en ga met je kindje in de warme stoom zitten, bij veel kinderen vermindert dit de hoestprikkel. Wil je kindje niet, maak er dan geen probleem van, geef hem/haar iets te drinken, neem het op schoot en stel het gerust.
Kies dan van de volgende drie homeopathische middelen het middel dat het beste past.
Als de hoest vlak na middernacht begint, en je kindje is angstig, in paniek, dan geef je A++++++m. A++++++m helpt het best bij heftige klachten die plotseling ontstaan, dus als je kindje al langer dan 24 uur hoest, kies dan niet voor A++++++m.
Als het later is, rond 2 uur, en de hoest klinkt zagend, of met een gier, en de hoest wordt erger van praten en van koud water drinken, geef je kindje dan S++++++ t+++a.
Begint de hoest nog later, rond 3 uur, en je kind is boos, geirriteerd, en de hoest wordt erger van koude lucht, geef dan H+++r S++++++++s.
De korrel mag droog worden gegeven, of opgelost in een kopje water, goed roeren en een slokje geven. Bij hevige hoest het gekozen middel elk half uur herhalen, bij mildere hoest 1x per uur. Stoppen zodra het beter gaat, of als je kindje in slaap valt.
Als de hoest terugkomt als je kindje wakker wordt, het gekozen middel opnieuw geven..

Opm.:  De nederlandse overheid heeft het noemen namen van homeopathische middelen die ingezet kunnen worden bij klachten  gecensureerd, de boete is hoog.  Neem contact op als je meer informatie wilt.

mannetje-org