Obstipatie bij pasgeboren baby.

Baby Cedric van zes weken heeft obstipatie. Hij krijgt volledige borstvoeding, en toch komt zijn ontlasting heel moeilijk, 1x per zes dagen ongeveer, met veel huilen en krampjes. De huisarts heeft een laxeermiddel voorgeschreven. Hij is onrustig, huilt veel en heeft krampjes. De krampjes worden erger door het laxeermiddel, maar zijn ontlasting komt niet vaker, hij blijft obstipatie houden.
Zijn moeder is een jaar geleden met zijn zusje in de praktijk geweest, en ze belt me nu met de vraag of homeopathie ook voor obstipatie bij pasgeboren baby’s is. Pasgeboren baby’s reageren heel goed op homeopathie, ze hebben maar een paar korreltjes nodig voor het herstellen van hun balans. We maken een afspraak en ze komt met hem naar de praktijk. De moeder vertelt over haar zwangerschap, de bevalling, en hoe het met Cedric gaat sinds hij is geboren. Er is geen duidelijke reden voor de obstipatie.
Ik geef de moeder een homeopathisch middel mee voor Cedric dat zijn darmwerking stimuleert. Ze belt na een week om te vertellen dat het al een stuk beter gaat. Twee weken later zie ik Cedric weer, hij ligt tevreden lachend om zich heen te kijken in de maxicosi. Zijn ontlasting komt elke twee dagen, zonder krampjes, het homeopathisch middel heeft hij niet meer nodig. Pasgeboren baby’s reageren heel goed op homeopathie, ze hebben maar heel weinig nodig. Homeopathische middelen zijn smaakloos, kunnen opgelost worden in een beetje water, en een theelepeltje is genoeg.