Is je kind een druktemaker?

Voor het behandelen van drukke kinderen kan ik gebruik maken van onder andere de methode van Dr. Heiner Frei en een homeopathische detox therapie.  De uiteindelijke keuze maak ik na het eerste uitgebreide consult en kan per kind verschillen.

Homeopathie heeft geen bijwerkingen voor kinderen met ADHD

Uit een Zwitsers onderzoek van homeopathisch kinderarts dr. Heiner Frei blijkt dat homeopathie positieve effecten kan hebben bij ADHD, omdat homeopathische middelen geen bijwerkingen hebben. Voor het onderzoek werd aan 115 jongens en meisjes met ADHD tussen de drie en de zeventien jaar homeopathische remedies verstrekt. Na gemiddeld 3,5 maanden met homeopathische middelen hadden 86 kinderen (75 procent) op de behandeling gereageerd met klinisch geconstateerde verbeteringen tot 73 procent. Bij de 25 kinderen die op reguliere medicatie  waren overgestapt, werden verbeteringen tot 65 procent bereikt. Drie kinderen reageerden op geen van de behandelingen en één kind stopte voor het eind van het onderzoek. Het onderzoek is gepubliceerd in het British Homeopathic Journal.
Bron: Ode nr. 97, juni 2007

Bas kan nauwelijks op zijn stoel blijven zitten

Bas is 8 jaar. Zijn moeder vertelt: “Elke dag om drie uur komt er een orkaan uit school. Hij moet altijd iets bewegen in binnen de kortste tijd heeft hij een enorme bende om zich heen en maakt hij ruzie met zijn broertje”. En op school gaat het ook niet zo lekker. Bas heeft veel moeite om zich op zijn werk te concentreren, hij ziet alles, hij reageert overal op en hij kan maar met moeite op zijn stoel blijven zitten. Na een paar homeopathische middelen gaat het vier maanden later een stuk beter op school. Bas kan zich beter concentreren en hij heeft minder moeite met stilzitten. Thuis is er duidelijk minder ruzie en de rust is weergekeerd. En Bas vertelt: “Dat wilde gevoel in mijn hoofd heb ik niet meer, en dat is veel fijner zo. Nu is niet iedereen steeds boos op mij. “

Sta je als ouders voor het dilemma of je je druktemaker met mogelijk ADHD wel of niet reguliere medicatie  zal geven?

Is je engels redelijk, dan is dit boek ter informatie een aanrader. Helaas is het niet in het nederlands vertaald, kom je er niet uit dan help ik graag met de vertaling:
Bel gerust voor meer informatie.
Ritalin Free Kids
Terug naar Welke klachten?

mannetje-org