Giardia Lamblia

De moeder van Jens van 5 vertelt dat hij een paar maanden geleden de parasiet Giardia Lamblia heeft opgelopen, wat diarree geeft als belangrijkste symptoom.

De parasiet is wereldwijd een van de meest voorkomende oorzaken van diarree, zowel bij mensen als bij dieren. Soms kan de infectie het dunne darmslijmvlies ernstig beschadigen waardoor voedingsstoffen niet goed meer opgenomen kunnen worden. Met name jonge kinderen zijn hier gevoelig voor. Zij verliezen gewicht en gaan in groei achterlopen. Zo ook bij Jens, hij was moe, hij at niet goed en viel af in gewicht. Nadat bij Jens is de parasiet was behandeld door zijn huisarts, vond het laboratorium dat zijn ontlasting controleerde geen sporen meer van de parasiet in zijn ontlasting.
Jens is dus weer beter. “Je vindt het vast raar klinken”, zegt zijn moeder, “maar hij gedraagt zich alsof hij de parasiet nog steeds heeft. Hij is moe, heeft kringen onder zijn ogen, hij eet niet goed….. Ik heb zijn ontlasting voor de zekerheid nog een keertje laten controleren, maar er is niks gevonden”.
Jens krijgt een homeopathisch ontstoringskuurtje voor de parasiet mee, en vier weken later is hij gelukkig weer helemaal de oude.
Is jouw kind na een virusziekte of een parasiet niet meer “de oude” geworden? Bel gerust voor meer informatie. Misschien kan homeopathie jouw kind ook helpen.